Elégedetlen vagy otthonoddal? Igazítsd álmaidhoz egy gyors átalakítással!

2022. 12. 16.

Nem muszáj a nulláról indítani az építkezést ahhoz, hogy álmaid otthonában élhess. Átalakítások, bővítések segítségével sok esetben könnyedén kényelmesebbé, ízlésesebbé  tehető egy épület, méghozzá anélkül, hogy azt teljesen le kellene bontani, majd újra felépíteni.

Sokan el sem tudják képzelni, hogy mégis hogyan lehetne már egy meglévő épületből álomotthont varázsolni anélkül, hogy buldózerrel nekiállnánk a létesítménynek. 

Pedig ez nem is olyan bonyolult, mint ahogy azt sokan gondolják

De mégis hogyan álljuk neki a bővítésnek?


Első és legfontosabb lépés, hogy a helyi építési hatóságot keressük fel. Egy helyrajzi szám megadásával díjmentesen kaphatunk tájékoztatást a telkünkről és annak beépíthetőségéről.

Pontosan itt derülnek ki azok az apró részletek, mint például, hogy a tervezett tetőcsere esetén milyen anyagokat használhatunk, vagy éppen milyen alakú és fajtájú tetőnk lehet. De azt is megtudhatjuk, hogy ha esetleg egy plusz emeletet szeretnénk, az lehetséges-e. Tehát a legelső lépés előtt mindenképpen tájékozódjunk hivatalos információkból arról, hogy mi az, amit a telkünk megenged.


Az információk tudatában, már csak” egy jó építészirodára van szükség!

Ha pontosan tudjuk, hogy mit engednek és mit nem a helyi hatóságok, érdemes egy professzionális építészirodával felvenni a kapcsolatot. 

Egyeztessünk egy személyes találkozót és pontosan számoljunk be az elképzelésekről, illetve a bővítésre szánt teljes rendelkezésre álló költségkeretről.
Az építész feltérképezi az épületet és pontosan átvizsgálja, hogy egyáltalán a megbízó elképzelései megvalósíthatóak-e. Ez egy tervdokumentációban kerül összefoglalásra, illetve egy felmérési dokumentáció is készül. 

Általában, amit a legjobban vár mindenki az a 3D-s látványterv, hiszen ezáltal pontos képet kaphatunk az elképzelések és a konkrét megvalósítható tervek halmazáról.

Ha megvannak a kellő papírok és minden engedély, mind az ügyfél, mind a kivitelező elégedett, meg is kezdődhetnek a munkafolyamatok. 


Ha te sem vagy maradéktalanul elégedett jelenlegi otthonoddal, tudd meg, hogy mi hozható ki belőle. Vedd fel velünk a kapcsolatot és segítünk az álmodozásban, tervezgetésben!





További bejegyzések


Hogyan tehető költséghatékonnyá egy nagy energiaigényű ház?

Hogyan tehető költséghatékonnyá egy nagy energiaigényű ház?

Ha ingatlanról van szó, tulajdonosként két dolgot szeretnénk: alacsony energiaszámlákat és magas beltéri komfortot. Az energiaválságot ugye senkinek sem kell bemutatni, így nem is kérdéses, hogy az energiahatékonyságra való törekvés talán még sosem volt olyan fontos, mint ma. Főként, hogy Magyarországon az emberek többsége kimondottan nagy energiaigényű házban él.

Miért éri meg generálkivitelezőre bízni az építkezést?

Miért éri meg generálkivitelezőre bízni az építkezést?

Megálmodni álmaink otthonát nem okoz nagy nehézséget, hiszen álmodozni, tervezgetni nem nagy kihívás. Annál nagyobb aggodalmat jelent az építési folyamat bonyolultsága és a rengeteg részlet, ami között nagyon könnyű elveszni. Egy építkezés levezénylése teljes embert kíván, méghozzá olyan embert, aki szakértő szemekkel tudja végigkövetni a folyamatokat. Így sokakban felmerül a bűvös szó: generálkivitelezés. De mit is jelent ez a gyakorlatban? Miért éri meg generálkivitelezőre bízni otthonunk megvalósítását? Cikkünkből kiderül!

Villámgyors ingatlanértékesítés? Lehetséges!

Villámgyors ingatlanértékesítés? Lehetséges!

Tágasabb vagy épp kisebb otthon? Közelebb a városhoz vagy messzebb a zsongástól? Számos ok vezethet oda, hogy valaki úgy dönt, lecseréli házát vagy lakását. De egy biztos! Amikor az elhatározás megszületik, mindenki szeretne gyorsan túlesni a procedúrán. A tulajdonosok nem tervezik hosszú hónapokon vagy éveken át hirdetni ingatlanjukat, szeretnének mielőbb vevőt találni.