Hogyan segíthet az építésziroda eladni egy ingatlant?

2023. 04. 13.

Az ingatlanok eladása számos kihívással jár, legyen szó akár lakásról, házról vagy más létesítményről. Az eladás során szinte kivétel nélkül az a cél, hogy minél magasabb áron és minél hamarabb adhassuk el az ingatlant. Azonban az ingatlanpiacon rendkívül nagy a verseny, ezért fontos, hogy az eladás során megfelelő segítséget kapjunk, hogy hirdetésünkkel kiemelkedhessünk a tömegből. 

Hogyan segíthet az építésziroda? 

Az építésziroda szakemberei segítenek a tulajdonosnak az ingatlan értékesítésében. Az építészek megvizsgálják az ingatlant, és javaslatokat tesznek arra vonatkozóan, hogyan lehetne azt felújítani, átalakítani, milyen marketing szemléletű építésztervek készíthetők, amelyek vonzóbbá tehetik az építményt a vevők számára. 

A tervek nemcsak az ingatlan általános értékét növelhetik, hanem egy tökéletes képet adnak arról is, hogy a létesítmény milyen lehetőségeket rejt magában és hogyan lehet az adott helyiségeket a legjobban kihasználni.


Hogyan dolgozunk az ingatlan értékesítéséhez szükséges marketing szemléletű építészterveken? 

Az Xdot csapata által készített terv általában több fázisban készül el. Először átnézzük az ingatlan állapotát és felmérjük annak lehetőségeit. Ezután megkezdődik a tervezési folyamat, amely során megtervezzük az átalakítási, felújítási munkálatokat, majd bemutatjuk azokat. Az építészeti tervezés során figyelembe vesszük a trendeket, az aktuális divatot, az igényeket és olyan látványterveket készítünk, amelyekkel az ingatlan vonzóbbá válik a vevők számára.

A hatás fokozása érdekében látványos 3D-s vizualizációt készítünk, amely élethűen ábrázolja az ingatlanban rejlő potenciált. Ezek az érdekes és látványos megoldások rendkívül hatékonyak lehetnek a vásárlók megnyerése érdekében. 


A videós kreatív és a látványterv mellett elkészítjük a marketing alaprajzot, a homlokzat designt, felkutatjuk az ingatlanra vagy telekre vonatkozó jogszabályi hátteret, illetve egy makettet is megalkotunk. 

A marketing szemléletű tervekkel, a belső és külső átalakítási javaslatokkal hozzájárulhatunk az ingatlan sikeres és eredményes értékesítéséhez. Bizonyítják ezt az ingatlanpiaci tapasztalatok és kutatások is, amelyek szerint a design ötlettel ellátott felújítandó ingatlanok az átlagos értékesítési ciklus töredéke alatt találják meg új vevőiket.

Az Xdot Építészirodánál az éppen lakásuktól vagy házuktól megválókat is támogatjuk! Vedd fel velünk a kapcsolatot! >>>





További bejegyzések


Egy családi ház építésének szereplői – ki és miért felel?

Egy családi ház építésének szereplői – ki és miért felel?

Az építkezés sokak számára teljesen idegen területnek számít, épp emiatt tartanak attól, hogy belevágjanak. Így megannyian inkább kompromisszumot kötnek, és egy már felépített ház megvásárlása mellett döntenek. Pedig egy ház felépítése nem is akkora nagy ördöngősség, mint a legtöbben gondolják – főként ha megbízóként mindig tudod, hogy kihez, mivel kell fordulnod.

Villámgyors ingatlanértékesítés? Lehetséges!

Villámgyors ingatlanértékesítés? Lehetséges!

Tágasabb vagy épp kisebb otthon? Közelebb a városhoz vagy messzebb a zsongástól? Számos ok vezethet oda, hogy valaki úgy dönt, lecseréli házát vagy lakását. De egy biztos! Amikor az elhatározás megszületik, mindenki szeretne gyorsan túlesni a procedúrán. A tulajdonosok nem tervezik hosszú hónapokon vagy éveken át hirdetni ingatlanjukat, szeretnének mielőbb vevőt találni.

Az építkezés előtt állók nagy kérdése: új ház vagy egy régi felújítása?

Az építkezés előtt állók nagy kérdése: új ház vagy egy régi felújítása?

Rengetegen vásárolnak régi épületeket, hogy aztán egy kis felújítással, átalakítással új életet leheljenek beléjük. A döntés mögött jellemzően az áll, hogy olcsóbbnak gondolják így az otthonteremtési projektet, mintha teljesen a nulláról indítanának, egy üres telekkel. Ha az alap, a ház szerkezete már megvan, gond nem lehet, az építkezés jóval költséghatékonyabb lesz – vélik sokan. A realitás azonban sokszor egészen más képet mutat.