Hogyan vágj bele otthonod megtervezésébe?

2023. 03. 15.

Ha arra vágysz, hogy otthonod tökéletesen tükrözze az igényeidet és az életstílusodat, akkor nincs más választásod, részt kell venned a tervezési folyamatban. De hogyan is kezdj bele ebbe a kalandba? Nem, nem ajánljuk, hogy leülj egy négyzetrácsos füzetlap fölé, és tervezgetni kezdj! Van ettől rövidebb út is álmaid otthonának a megvalósításáig!

Biztos sokszor elképzelted már te is, hogy miként nézne ki az az ingatlan, ahol szívesen élnéd mindennapjaid. Annak érdekében, hogy az álomból valóság legyen, a vágyakból pedig megvalósítható tervek, érdemes egy építész irodához fordulni segítségért. 

Fontos, hogy legyen egy alap elképzelés, egy koncepció a fejedben, jó ha nagy vonalakban tudod mit szeretnél, de a megfelelő pillanatban mindenképp szükséged lesz egy szakemberre!

Gondolkodj együtt a tervezővel, már a kezdetektől!

Ahhoz, hogy az elképzelt álomotthon garantáltan megvalósítható legyen, a legjobb ha már a telekvásárlás előtt kikéred egy építész véleményét, hiszen előfordulhat, hogy a telek adottságai meggátolják az álomotthon megvalósítását. 

Érdemes előzetesen felvázolni a szakembernek az igényeket, majd ezekkel a tényezőkkel is összevetni a telek adottságait. Fontos ugyanis, hogy előre tud, hogy az elképzeléseid megvalósíthatóak-e, hogy ne a tervezés közben, már jelentős beruházás után kelljen szembesülni a problémákkal. 


Az ideális telek kiválasztása után pedig már jöhet is a ház megtervezése!

Ötletterv – amikor az álmok formát kapnak 

Ügyfeleinknek azt szoktuk javasolni, hogy a közös munkát az ötlettervvel indítsuk, melyben megismerhetjük az igényeket, illetve egymás működését. 

De miből is áll az ötletterv, azaz a koncepció terv készítés? 

Első körben felkutatjuk a telekre vonatkozó jogszabályi hátteret, majd a helyszíni adottságokat egy helyi bejárás során feltérképezzük, hogy semmi ne kerülje el a figyelmünket. Ezek után megfogalmazzuk az építész tervezési programot, illetve javaslatot teszünk egy telepítési variációra. Előállítunk egy szintenkénti vázlatos alaprajzi elrendezést, majd tömegvázlatot készítünk, anyaghasználat nélkül. 

Amennyiben az adott érdeklődőnek tetszik, amit a bemutatón prezentálunk, ajánlatot adunk a teljes tervezésre. Hogyan néz ki egy ilyen bemutató? Az alábbi videóban egyik referenciamunkánkat láthatod. 


Ahhoz, hogy végül minden stimmeljem, egy megvalósítható, mind műszakilag, mind esztétikailag ideális épület készülhessen el, muszáj szakértő kezekre bízni a tervezés folyamatát. 

Az Xdot csapata a kezdetektől, már az építkezés gondolatának megszületésétől támogatja partnereit. Megbízóinknak személyre szabott, hatékony, gazdaságos és magas szintű műszaki generál megoldást kínálunk, így ügyfeleink minőségi és megvalósítható terveket kapnak kézhez. 

Az állandókat mi hozzuk, a változó tényezőkhöz pedig rugalmasan alkalmazkodunk. 

Vedd fel velünk a kapcsolatot, és tervezzük meg együtt álomotthonod!>>>





További bejegyzések


Öregedő otthonok modernizálása – lehetőségek és kockázatok

Öregedő otthonok modernizálása – lehetőségek és kockázatok

Az otthonunk az életünk egyik legfontosabb és legértékesebb része. Az évek során azonban, ahogy minden, az épületek is elhasználódnak és megöregszenek. Felújításra van szükség, ami nemcsak a megjelenés és a funkcionalitás javítását jelenti, hanem lehetőséget kínál a korszerűsítésre és az energiahatékonyság növelésére is. A modernizáció ugyanakkor kockázatokat is rejt magában, ezért elengedhetetlen, hogy ezeket a kihívásokat szakértők segítségével kezeljük.

Hogyan tehető költséghatékonnyá egy nagy energiaigényű ház?

Hogyan tehető költséghatékonnyá egy nagy energiaigényű ház?

Ha ingatlanról van szó, tulajdonosként két dolgot szeretnénk: alacsony energiaszámlákat és magas beltéri komfortot. Az energiaválságot ugye senkinek sem kell bemutatni, így nem is kérdéses, hogy az energiahatékonyságra való törekvés talán még sosem volt olyan fontos, mint ma. Főként, hogy Magyarországon az emberek többsége kimondottan nagy energiaigényű házban él.