Ma mindenki az energetikai korszerűsítésre költ! Megéri?

2023. 03. 17.

Téged is sokkolt mostanában egy bejövő rezsiszámla? Az egekbe szökött energiaárak rengeteg háztartásban okoznak gondot, emiatt egyre többen döntenek az energetikai korszerűsítés mellett. A fejlesztésekbe sokan, sok pénzt fektetnek. De vajon megéri?

Nem kérdéses! Megéri! Az energetikai korszerűsítéssel hatalmas összegek  spórolhatók meg, hiszen akár nulla energiaigényűvé tehető az ingatlan. 

Az emelkedő árak miatt előbb-utóbb kénytelen az ember alternatív megoldást találni, legyen szó magánházakról vagy ipari létesítményekről. Ezt a váltást miért ne tegyük meg minél hamarabb? Megmutatjuk hogyan!

Energetikai korszerűsítés – tervezéstől a kivitelezésig 

Az energetikai korszerűsítés precíz kivitelezése célravezetően segíti elő ingatlanod környezetbarát, fenntartható üzemeltetését, lehetőség szerint megújuló energiaforrások minél nagyobb arányú használatával. A munkálatok eredményeként a rezsiköltségek minimalizálásán, a költséghatékony üzemeltetésen és az energiatakarékosságon túl az épület a kényelmet is maximálisan szolgálja. Sőt, akár a rezsi nélkül működő passzívházak kivitelezése is reális cél lehet.

Mindehhez első körben meghatározásra kell, hogy kerüljenek az ingatlan energetikai jellemzői, a különböző felújításokkal, korszerűsítésekkel elérhető megtakarítások, továbbá a beruházáshoz kapcsolódó költségelemek. 

A 15 éves működési múltra való tekintettel az Xdot csapatával a teljes energetikai felújításhoz kapcsolódó termékbeszerzésben, a kivitelező kiválasztásában, valamint az egyéb építészeti és belsőépítészeti feladatokban segítjük megbízóinkat. Sőt, a támogatások igénybevételében, konkrétan a pályázatírásban is segítséget nyújtunk. 


Hogyan készül az átalakítási terv?

A felújításba invesztálók támogatása miatt indítottuk el energetikai felújításokra fókuszáló szolgáltatásunkat, melynek keretében egy átalakítási tervet készítünk. A terv három lépésben jön létre. 

  • 1. lépés: ingatlan felmérése

Építészünk a helyszínen felméri a teljes ingatlant – ez adja a kalkulációk és a kész terv alapját. 

  • 2. lépés: gépészeti, elektromos és kivitelezési kalkulációk 

Gépészeink és elektromos tervezőink kiszámítják a komplex felújítás által elérhető energiamegtakarítást. Kivitelező partnerekkel egyeztetjük a felújítás költségeit. 

  • 3. lépés: felújítási terv és megtakarítási számítások prezentálása

A kész dokumentációt prezentáljuk és átadjuk irodánkban. Igény esetén a kivitelezőkkel történő kooperációt segítjük, az anyagbeszerzést menedzseljük. 

Érdemes tudni…

Tudtad, hogy a szigetelés nélküli épületek fűtésére használt energiamennyiség szinte harmada biztosan kárba vész? Hogy a hőszigetelés látványos megoldást jelent a rezsi csökkentésére télen és nyáron is? Tisztában vagy vele, hogy az épület energia-igényét azzal is lehet csökkenteni, ha nem mesterséges módon hűtünk? Olyan árnyékoló rendszert lehet elhelyezni, amely megakadályozza a ház felmelegedését és komfortos hőmérsékletet biztosít a belső terekben. Amennyiben átalakításra van szükség, többek között trükközni tudunk a széljárással és a helyiség elosztásával is. Ha a szél azokat a helyiségeket fújja, amelyekben ritkábban tartózkodunk, az épület többi részén kellemesebb lesz a hőmérséklet. Rengeteg olyan apró technika van, amelyekkel könnyedén csökkenteni lehet a régi épületek energiaigényét. Munkáink során mindezeket az adott ingatlanhoz mérten dolgozzuk ki! 


Zöldítsük együtt ingatlanod!

Bármilyen épületről is legyen szó, a teljes körű energetikai korszerűsítését vállaljuk – méghozzá a legmodernebb technológiákkal. 

Az ajánlatadás minden esetben az adott ingatlan paraméterei alapján, egyedileg történik, így javasoljuk, hogy igény esetén töltsd ki rövid kapcsolatfelvételi űrlapunkat, amit ITT találsz!





További bejegyzések


Mennyire befolyásolja egy beruházás sikerét a tervezés?

Mennyire befolyásolja egy beruházás sikerét a tervezés?

Legyen szó bármilyen beruházásról is – pl. vendéglátó vagy szálláshely funkciójú épületekről – a professzionális és költségtudatos engedélyezési és kiviteli tervek rendkívül sokat számítanak a megtérülési idő és a sikeresség szempontjából.

Hogyan tehető költséghatékonnyá egy nagy energiaigényű ház?

Hogyan tehető költséghatékonnyá egy nagy energiaigényű ház?

Ha ingatlanról van szó, tulajdonosként két dolgot szeretnénk: alacsony energiaszámlákat és magas beltéri komfortot. Az energiaválságot ugye senkinek sem kell bemutatni, így nem is kérdéses, hogy az energiahatékonyságra való törekvés talán még sosem volt olyan fontos, mint ma. Főként, hogy Magyarországon az emberek többsége kimondottan nagy energiaigényű házban él.

Típusház – csak válaszd ki, majd költözz be akár 4 hónap múlva

Típusház – csak válaszd ki, majd költözz be akár 4 hónap múlva

Az emberek többsége azért nem mer belevágni álomotthona megépítésébe, mert retteg attól, hogy hosszú hónapokig, akár évekig elhúzódó procedúrát vesz a nyakába. Az építkezéssel együtt járó stresszről és problémamennyiségről pedig inkább jobb nem is beszélni. Pedig lehet ezt másként is!