5 utánozhatatlan társasház – Xdot projektbemutató

2023. 05. 19.

Az üzleti beruházásoknak nemcsak esztétikusnak és funkcionálisnak kell lenniük, hanem eladhatónak is. Az Xdot Építésziroda ezzel a szemlélettel dolgozik, így vagyunk képesek üzletileg sikeres terveket kiadni a kezünkből. Az általunk tervezett társasházak egyedülálló és modern módon kombinálják a használhatóságot és a szépséget, ezáltal megragadó, vonzó otthonképet teremtve. Társasházterveink egytől-egyig átgondolt koncepciót követnek, amelyek közül ötöt most be is mutatunk nektek. 

1. Budapesti hatlakásos társasház


Budapesti projektünk két kifinomult, hatlakásos társasházat foglal magában. A modern, letisztult épületek az Xdot építészeti stílusát követik, és figyelembe veszik a környezetet is. Az épületek körül nagy figyelmet fordítottunk a növényekre és a zöldfelületekre, hogy kellemes környezetet teremtsünk a lakók számára.

Az első pillantásra megkapó látványt nyújtó, modern társasházak az elegancia és a funkcionalitás tökéletes egyensúlyát képviselik. Minden lakás magas minőségű anyagok felhasználásával épült, hogy a kényelem és a tartósság garantált legyen.

Az épületek és a zöld környezet összhangja a béke és a nyugalom érzését kelti. 

2. Fővárosi négylakásos épület


Ügyfelünk azzal az elképzeléssel érkezett irodánkhoz, hogy szeretne a budai zöldövezetben egy a jelenlegi kornak megfelelő építészeti kialakítású, energiatakarékos és komfortosan lakható négylakásos épületet kialakítani.

A meglévő ingatlan átalakítása során legfőbb célunk az volt, hogy az épület olyan letisztult, modern és prémium átalakításon essen át, mely a környezetbe illeszkedését maximálisan elősegíti. A visszajelzések arról tanúskodnak, hogy ez sikerült. 

3. Mogyoródi kilenclakásos társasház

A projekt alapképlete egy olyan installáció volt, amely belső feltáró úttal rendelkezik, hogy a lakásokhoz kapcsolódóan az épületeken belül ki tudjunk alakítani garázsbeállókat. A belső útnak hátat fordít a két tömb, így az összes duplex lakáshoz privát kert is tartozik. 

4. Budapesti gigaprojekt 


Budapesten, 1.500 m²-es telkeken hoztunk létre 12 lakásos, összesen 13 darab társasházat, valamint egy 9 lakásos épületet. A fejlesztésnek köszönhetően mintegy 165 otthon épül majd a következő években.

Munkánk során kiemelt figyelmet fordítottunk arra, hogy energiahatékony, közegéhez jól illeszkedő létesítményeket tervezzünk meg. Emiatt a tervekben a társasházak tetőszerkezetére napelemek, környezetébe pedig zöldövezet került.

5. Budapesti ötlakásos társasház


A tervezésnél a kerületbe és a közvetlen épített környezetbe illeszkedő kortárs építészeti formavilág kialakítása, visszafogott, mégis elegáns anyagok és színek alkalmazása volt a célunk.

Ezt a koncepcionális egységet hivatott létrehozni a teraszokhoz kapcsolódó és a tetőteraszra is felfutó kerámia elemekből épülő pergola rendszer; amely nemcsak árnyékol, hanem természetes anyagként öleli körbe az épületet és közben panorámát is biztosít a szomszédos parkerdőre.

Vedd fel velünk a kapcsolatot, amennyiben mind minőségben, mind gazdaságilag optimalizált terveket szeretnél kézhez kapni! >>>





További bejegyzések


Hogyan vágj bele otthonod megtervezésébe?

Hogyan vágj bele otthonod megtervezésébe?

Ha arra vágysz, hogy otthonod tökéletesen tükrözze az igényeidet és az életstílusodat, akkor nincs más választásod, részt kell venned a tervezési folyamatban. De hogyan is kezdj bele ebbe a kalandba? Nem, nem ajánljuk, hogy leülj egy négyzetrácsos füzetlap fölé, és tervezgetni kezdj! Van ettől rövidebb út is álmaid otthonának a megvalósításáig!

Öregedő otthonok modernizálása – lehetőségek és kockázatok

Öregedő otthonok modernizálása – lehetőségek és kockázatok

Az otthonunk az életünk egyik legfontosabb és legértékesebb része. Az évek során azonban, ahogy minden, az épületek is elhasználódnak és megöregszenek. Felújításra van szükség, ami nemcsak a megjelenés és a funkcionalitás javítását jelenti, hanem lehetőséget kínál a korszerűsítésre és az energiahatékonyság növelésére is. A modernizáció ugyanakkor kockázatokat is rejt magában, ezért elengedhetetlen, hogy ezeket a kihívásokat szakértők segítségével kezeljük.