Miért éri meg generálkivitelezőre bízni az építkezést?

2023. 07. 31.

Megálmodni álmaink otthonát nem okoz nagy nehézséget, hiszen álmodozni, tervezgetni nem nagy kihívás. Annál nagyobb aggodalmat jelent az építési folyamat bonyolultsága és a rengeteg részlet, ami között nagyon könnyű elveszni. Egy építkezés levezénylése teljes embert kíván, méghozzá olyan embert, aki szakértő szemekkel tudja végigkövetni a folyamatokat. Így sokakban felmerül a bűvös szó: generálkivitelezés. De mit is jelent ez a gyakorlatban? Miért éri meg generálkivitelezőre bízni otthonunk megvalósítását? Cikkünkből kiderül!

Első körben tisztázzuk le, hogy mit is foglal magában konkrétan a generálkivitelezés! 

A generálkivitelező az a cég, amely a kezdetektől, egészen a kulcs átadásáig minden munkafolyamatot kivitelez és felügyel. Így nem az építtetőnek kell, nagy nehézségek árán szakembereket keríteni, vagy éppen beszerezni a szükséges engedélyeket.  

Generálkivitelező: tündéri segítség az építkezésben

Ahogyan a mesében a jó tündér segít a hősöknek, úgy áll a megbízó mögött a generálkivitelező, akinek köszönhetően az otthon megvalósítása nem lesz már olyan ijesztő. Nem szükséges elmerülni a szakmai kérdésekben, a szakzsargonok és a jogszabályok ismerete nélkül is az elképzeléseink mentén épülhet fel álmaink otthona. Nem kell nekünk ács, burkoló, asztalos után kutatnunk, és millió árajánlatot bekérni az építőanyagokra. A generálkivitelező kapcsolatrendszerének köszönhetően pikk-pakk meglesznek az engedélyek is, így elfelejthetjük a hónapokon át tartó várakozást, a hosszas ügyintézést. Ha az építés ideje alatt nem stimmel valami – pl. hiányos vagy hibás építőanyag érkezik –, az sem a mi gondunk lesz, a generálkivitelező ugyanis megoldja helyettünk a felmerülő problémákat. 


Mindez azonban nem azt jelenti, hogy nem nyerhetünk betekintést az építkezés folyamatába. Tetszés szerint jelen lehet lenni az építkezésen, mindenféle kötöttség és teendő nélkül. Csupán annyi a dolgunk, hogy kivárjuk a szerződésben foglalt idő végét, majd átvegyük a kulcsot. 

Egyetlen szerződés, és indulhat az építkezés!

A generálkivitelező szolgáltatásának igénybevétele rendkívül egyszerű és gyors folyamat. Nem kell számtalan szakemberrel tárgyalni és szerződést kötni. Elegendő csak egyetlen szerződést aláírni a generálkivitelező céggel, és már indulhat is az építkezés. Ennyire egyszerű!

A generálkivitelező anyagi biztonságot nyújt!

A pénzügyek tervezhetősége rendkívül fontos egy építkezés során. A generálkivitelezőnek hála nincsenek váratlanul felbukkanó költségek és hirtelen duplájára emelkedett árak. A szerződésben egy fix összeg szerepel, ami biztosítékot jelent a költségek tekintetében. 


Az Xdot csapatára a generálkivitelezés során is számítani lehet!

Az Xdot csapata nem csupán privát vagy üzleti céllal megvalósítandó ingatlanok exkluzív generál tervezését vállalja, hanem azok kivitelezésében is segítséget nyújt. Kivitelező partnereinkkel karöltve biztosítjuk azt, hogy a telek vásárlásától, egészen a beköltözésig minden zökkenőmentesen, a terveknek megfelelően készüljön el. Igény esetén a belsőépítészeti munkákat és a beszerzésmenedzsmentet is vállaljuk, így megbízóink egy komplett, kész házba költözhetnek be. 

Gyorsan szeretnéd új otthonodat megkapni? Nézz szét típusházaink között, melyek költséghatékonyabbak és gyorsabban kivitelezhetők, mint az egyedi tervezésű épületek. 





További bejegyzések


Drága az építész! De a baklövések vajon mennyibe kerülnek?

Drága az építész! De a baklövések vajon mennyibe kerülnek?

Sokan határozott tervekkel rendelkeznek a tekintetben, hogy milyen az a ház, amire vágynak. Az építésznek nem engednek szabad kezet, és nem is igazán szeretnék pazarolni rá a pénzt, emiatt ameddig nem muszáj, nem is veszik fel vele a kapcsolatot. Amikor már nem lehet húzni az időt – mert a jogszabályi követelményeknek eleget kell tenni – megkeresnek egy szakembert, ám szilárd elképzeléseiktől ekkor sem szívesen távolodnak el.

Mennyire befolyásolja egy beruházás sikerét a tervezés?

Mennyire befolyásolja egy beruházás sikerét a tervezés?

Legyen szó bármilyen beruházásról is – pl. vendéglátó vagy szálláshely funkciójú épületekről – a professzionális és költségtudatos engedélyezési és kiviteli tervek rendkívül sokat számítanak a megtérülési idő és a sikeresség szempontjából.

Épülnek az Xdot házak!

Épülnek az Xdot házak!

A tervek papírra vetése után jön csak az igazán izgalmas fejezet az Xdot házak történetében, amikor az építkezés viharos lendületet vesz. A gépek ütemes zakatolása, az építőanyagok rakodásának moraja, a kőművesek nyüzsgése mind-mind azt üzenik, hogy a jövő otthonai épülnek. Nagy büszkeség és boldogság számunkra, amikor azt látjuk, hogy az általunk tervezett falak emelkedni kezdenek és az álmok formát öltenek. Cikkünkben most egy kis betekintést engedünk építkezés alatt álló, és már elkészült projektjeinkbe.