5 épület, 5 eltérő koncepció – Xdot projektbemutató

2023. 03. 12.

Az Xdot-nál a fókuszban mindig az ügyfél van! Az az ügyfél, akinek az elvárásai a változó faktort adják, így lesz minden általunk tervezett épület unikális, megismételhetetlen és igazán személyre szabott. Az esztétikum mellett természetesen hatékony, gazdaságos és magas szintű műszaki generál megoldást is adunk. Így a tervezési folyamat végén megbízóink minőségi és garantáltan megvalósítható tervet kapnak kézhez. De hogyan néznek ki ezek a tervek formába öntve? Megmutatjuk!

Néhány általunk tervezett családi ház bemutatója következik.

1. Modern, nyeregtetős lakóház


Visszafogott épületméret, mégis tágas és modern terek – ezek a fő jellemzői ennek a 170 m²-es szolnoki ingatlannak.  

Az utcaképbe való illeszkedés miatt és a kisléptékű méretnek megfelelően egy egyszerű, földszintes, nyeregtetős épület alakult ki. A padlástér nem került hasznosításra, a fedélszék ennek ellenére úgy készült, hogy ez később lehetséges legyen.

A bejárat valamivel hátrébb húzva, a tömegből beugrasztva készült el, intimebbé téve ezáltal a megérkezést. Az alaprajzi elrendezés során fontos volt, hogy az intim és a közösségi terek jól elváljanak egymástól, így egy lakószoba és egy fürdő a ház északi, míg az egyterű nappali-étkező a ház déli végében helyezkedik el.

2. Minimalista, fényes otthon


Hogyan lehet egy minimalista ház otthonos? Itt a példa!

Az alapképlet egy olyan családi ház volt, mely elől és hátul is kialakított kertkapcsolattal rendelkezik.

Az épület tervezésekor a természetes anyagokat és a hatalmas nyílászárókat részesítettük előnyben. A homlokzatokon alapvetően fehér vakolt felületek jelennek meg, fakompozit betétekkel.

3. Természetes, környezetbarát ház



Ennek a családi ház koncepciójának a lényege, hogy ügyfelünk számára minden fő lakófunkció és a garázs is egy szintről elérhető legyen úgy, hogy közben teljesüljön a megfelelő benapozás, kilátás és a kertkapcsolat is.

Fontos szempont volt az energiatudatosság jegyében az, hogy a tető minél nagyobb felületére napelemek legyenek telepítve, ezzel segítve az elektromos hűtést-fűtést.

A helyi karakterhez történő illeszkedést az előírt 30 fokos tetőhajlás mellett a természetes anyagok használata biztosítja. Ezt kívánják kiegészíteni a nagy, egységes üvegfelületű nyílászárók és a letisztultabb, kortárs tömegképzés.

4. Panorámás luxusház


Ez a panorámás családi házunk a budapesti agglomerációban készült. 

A tervezés során a településszövetre jellemző alaprajzú, magastetős épületet készítettünk, ezzel támogatva a környezethez való illeszkedést.

A telek panorámás északkeleti irányba, így a tereket úgy soroltuk, hogy mindenhonnan biztosított legyen a panoráma élvezete.

5. Visszafogott, mégis prémium ingatlan 


Visszafogott, egyszerű gesztusokkal rendelkezik, mégis prémium összhatást kelt ez az épület.

A tömegformálás során a környező településszövetre jellemző alaprajzú, magastetős épületet terveztünk. A tető kontyolással került kialakításra, ezzel erősítettük meg a környezethez való illeszkedést.

A tervezés során természetes anyagokat használtunk, a homlokzat nagy részén homok és antracit színű vakolt felületeket alkalmaztunk, míg a kiemelt helyeken mészkő és fahatású ragasztott burkolatok jelennek meg. A belső terek megvilágítását a nagyméretű nyílászárók biztosítják.

Te melyik épületben tudnád a leginkább elképzelni magad?

Vagy esetleg már meg is álmodtad, hogy miként nézne ki az a bizonyos ideális ház, ahol szívesen élnél? Minden projekthez szoros együttműködésre van szükség a megbízó és a megbízott között. Ha az álmaidat megvalósítanád, lépj velünk kapcsolatba, és ismerjük meg egymást. Alkossunk együtt valami rendkívülit!





További bejegyzések


Mennyire befolyásolja egy beruházás sikerét a tervezés?

Mennyire befolyásolja egy beruházás sikerét a tervezés?

Legyen szó bármilyen beruházásról is – pl. vendéglátó vagy szálláshely funkciójú épületekről – a professzionális és költségtudatos engedélyezési és kiviteli tervek rendkívül sokat számítanak a megtérülési idő és a sikeresség szempontjából.

Hogyan takaríthat meg milliókat neked egy építész?

Hogyan takaríthat meg milliókat neked egy építész?

Meggyőző érvek, tetszetős tervek és látványtervek, szép ígéretek – mindezek nem jelentenek garanciát arra, hogy az épület a te elképzeléseid szerint, a költségek optimalizálása mellett, professzionális módon valósul meg.