7 kivételes építészeti megoldás – Xdot projektbemutató

2023. 04. 10.

Az építészet az emberi kreativitás és művészet egyik legmagasabb kifejezési formája, amely egyesíti az esztétikai érzékenységet és a műszaki tudást. Ezek keverékéből kivételes projektek születhetnek, amelyek egyedi és innovatív megoldásokat kínálnak az építészeti kihívásokra. Az Xdot Építésziroda számos ilyen különleges projektet jegyez. Cikkünkben hét olyan épülettervet mutatunk be, amelyek csapatunk fantáziájának és szakmai tudásának az eredménye.

1. Modern luxusház


Váci projektünk a modern luxus megtestesítője. Az épület kényelmes és időtálló élettérrel rendelkezik. A hatalmas ablakokkal körülvett nappali és konyha természetes fényárammal bír. Az ízlésesen kialakított, nem mindennapi terasz és medence biztosítja a család és barátok számára a kényelmet és a kikapcsolódást.

2. Természetközeli családi ház


Hatalmas nyílászárók, meleg színek, természetközeli anyaghasználat, otthonos élmény – ezek jellemzik leginkább ajkai családi házunkat. Valódi kis gyöngyszem ez a közép-dunántúli régióban található kényelmes, egyben kimondottan mutatós épület. 

3. Átalakított társasház

 

Ügyfelünk azzal az elképzeléssel érkezett irodánkhoz, hogy szeretne a budai zöldövezetben egy a jelenlegi kornak megfelelő építészeti kialakítású, energiatakarékos és komfortosan lakható négylakásos épületet kialakítani.

A meglévő ingatlan átalakítása során legfőbb célunk az volt, hogy az épület olyan letisztult, modern és prémium átalakításon essen át, mely a környezetbe illeszkedését maximálisan elősegíti. Így született újjá ez a XII. kerületi társasház.

4. Fókuszban az átrium 


Épületünk különlegessége, hogy közepén egy átriumot alakítottunk ki, a belső térérzet tágítása és a kerttel való közvetlen kapcsolat erősítése érdekében. 

Az anyaghasználat során a természetes anyagokat részesítettük előnyben, melyek a hatalmas nyílászárókkal karöltve tökéletesítik a koncepciót.

Kiemelten fontosnak tartottuk, hogy az épület ne tűnjön ki a településképből, így a homlokzatokon kőburkolatot és fa felületeket alkalmaztunk.

5. Környezetébe simuló kortárs ház


Kortárs építészeti formavilág, visszafogott, mégis elegáns színek és anyagok – ezek írják le leginkább 884 m²-es, ötlakásos társasházunkat. 

Az épület közvetlen környezetében a Kiscelli parkerdő található, ezért a természeti környezetbe illeszkedő, azzal harmonikusan együtt élő épület tervezése volt a célunk.

Ezt a koncepcionális egységet hivatott létrehozni a teraszokhoz kapcsolódó és a tetőteraszra is felfutó pergola rendszer, amely nemcsak árnyékol, hanem természetes anyagként öleli körbe az épületet.

6. Tóparti álomház


Projektünk különlegessége, hogy a kezdetektől fogva a telek adottságaihoz hozzátartozott egy mély gödör, mely alkalmas volt kerti tó kialakítására.

A megrendelői igény két fontos elemből tevődött össze. Egyrészt szerették volna kihasználni a kerthez tartozó gödröt, így ehhez szerveztük a közösségi tereket. Fontos volt továbbá, hogy a hátsó kert felé is nézzen egy kis terasz sok zöld felülettel.

Tervezési alapképletünk egy olyan épület volt, amely egyrészt igazodik a helyi anyaghasználathoz, tetőformához, épületmagassághoz, emellett egy kortárs, mai építészeti javakat, eszközöket felhasználó épületet tervezzünk úgy, hogy a kert adottságait, zöld felületeit maximálisan kihasználjuk.

7. Hagyományos, mégis modern ház 


Balaton-felvidéki értékek és hagyományok tisztelete, modern elemekkel ötvözve – ez is lehetséges! Ez az egyedülálló, régi korokat megidéző, mégis minden extrával felszerelt házikó igazi különcnek tekinthető. Büszkék vagyunk, hogy egyre több X terv készülhet a magyar tenger vonzáskörzetében is. 

Az Xdot csapata olyan épületeket tervez, amelyek funkcionálisak, de egyedi megjelenésükkel kitűnnek a környezetükből. Minden egyes projekt egyedülálló és inspiráló, nincsenek sablonos megoldások. 

Lépj kapcsolatba velünk! >>>





További bejegyzések


Ingatlant értékesítenél, méghozzá nagy nyereséggel? Ezt tudnod kell!

Ingatlant értékesítenél, méghozzá nagy nyereséggel? Ezt tudnod kell!

Eligazodni az ingatlanpiac világában, ráadásul jelentős profittal értékesíteni egy lakóépületet kihívásokkal teli feladat. A piac telített, a vásárlói igények helyes felmérése nehézkes, annak a bizonyos tökéletes vásárlónak a becserkészése pedig akár hosszú hónapokig is eltarthat. Pedig mehet ez egyszerűen is!

Mennyire befolyásolja egy beruházás sikerét a tervezés?

Mennyire befolyásolja egy beruházás sikerét a tervezés?

Legyen szó bármilyen beruházásról is – pl. vendéglátó vagy szálláshely funkciójú épületekről – a professzionális és költségtudatos engedélyezési és kiviteli tervek rendkívül sokat számítanak a megtérülési idő és a sikeresség szempontjából.

Típusház – csak válaszd ki, majd költözz be akár 4 hónap múlva

Típusház – csak válaszd ki, majd költözz be akár 4 hónap múlva

Az emberek többsége azért nem mer belevágni álomotthona megépítésébe, mert retteg attól, hogy hosszú hónapokig, akár évekig elhúzódó procedúrát vesz a nyakába. Az építkezéssel együtt járó stresszről és problémamennyiségről pedig inkább jobb nem is beszélni. Pedig lehet ezt másként is!