Típusház – csak válaszd ki, majd költözz be akár 4 hónap múlva

2023. 06. 15.

Az emberek többsége azért nem mer belevágni álomotthona megépítésébe, mert retteg attól, hogy hosszú hónapokig, akár évekig elhúzódó procedúrát vesz a nyakába. Az építkezéssel együtt járó stresszről és problémamennyiségről pedig inkább jobb nem is beszélni. Pedig lehet ezt másként is! 

A hosszas, zökkenőkkel teli kivitelezés elkerülhető, amennyiben a megrendelő egy típusház mellett teszi le a voksát. A típustervek rugalmas és testreszabható megoldást kínálnak az álomotthon megvalósításához. A típusházban kombinálódik a gyorsaság, a hatékonyság és a költséghatékonyság, így a várható költözés időtartama akár néhány hónapra is lecsökkenhet.

A típusházak az igények szerint alakíthatók!

A típusházakat sokan úgy képzelik, hogy van egy fix terv, amihez hajszálpontosan ragaszkodni kell. És épp ez az, ami miatt a legtöbben elzárkóznak ettől a megoldástól. Holott ez az elképzelés közel sem fedi a valóságot!


A típusházak esetében bár az alapvető tervezés már megtörtént, bizonyos részletek tetszés szerint igényre szabhatók, az egyedi ízlés, illetve igények szerint. 

A típusházak többféle technológiából is megépíthetők, legyen az tégla, Liapor Danish Fabrik vagy egyéb szerkezet – ezekre értelemszerűen különböző ajánlatokat tudunk adni. A műszaki tartalmaktól is tetszés szerint el lehet térni, erre is mindig egyedi árat kalkulálunk. A módosítási igényeket a tervadaptáció során van lehetőség jelezni.  

De már a kiindulás pontnál is nagy a választék a különböző stílusok, méretek és funkcionalitás között. Akár egy kis méretű otthont keresel, amely tökéletes egyedülállók vagy fiatal párok számára, akár egy tágasabb otthont, amely több generációnak nyújt menedéket, az Xdot Építésziroda típusházai között megtalálhatod az ideális épületet.

Időtakarékos és költséghatékony építkezés? Lehetséges!

A típusházak lehetővé teszik, hogy az építkezés időtartama drasztikusan lecsökkenjen, miközben a minőségen és funkcionalitáson sem esik csorba.  

A könnyűszerkezetes típusházak egyedülálló építési folyamata lehetővé teszi, hogy az építkezés során a hagyományosnál jóval kevesebb időt kelljen a kivitelezésre fordítani. Ennek eredményeként az építtetők hamarabb beköltözhetnek álmaik otthonába, és kevesebb időt kell várakozással tölteniük. Számokban kifejezve ez azt jelenti, hogy egy könnyűszerkezetes típusház már három hét alatt szerkezetkész lehet, építési ideje pedig mindösszesen négy-öt hónapot vesz igénybe. De a hagyományos technológiák (pl. tégla) kedvelői sem panaszkodhatnak, hiszen a kivitelezés időtartama – nyilván az épület méretétől függően – 7-9 hónap közé tehető. 


A típusházak nemcsak időt takarítanak meg, hanem kedvezőbb költségeket is eredményeznek. Az előre megtervezett alaprajzok és építési folyamatok lehetővé teszik az anyagok hatékony felhasználását és a munka gyorsabb befejezését, ami végső soron jóval kedvezőbb árat eredményez. A típusházak tehát megfizethető és elérhető megoldást nyújtanak egy valódi álomotthon megvalósításához.

Nézz szét típusterveink között! >>>





További bejegyzések


Energiatakarékos otthon – ma ilyen házat éri meg terveztetni!

Energiatakarékos otthon – ma ilyen házat éri meg terveztetni!

A környezettudatos, energiatakarékos építmények iránti igény évek óta egyre csak nagyobb. Ezt a tendenciát a rezsiváltozás, illetve az energiaárak egekbe emelkedése most még inkább felgyorsította. Nem csoda, hiszen a megfelelően kialakított, energiatakarékos ház komfortos, takarékosan üzemeltethető és károsanyag-kibocsátása is alacsony – vagyis három legyet lehet vele ütni egycsapásra.

Openhouse - Xdot kínálat – ezeket az ingatlanokat látnod kell!

Openhouse - Xdot kínálat – ezeket az ingatlanokat látnod kell!

A legtöbben, akik új otthonukat keresik, egy különleges, impozáns épületről álmodoznak. Egy olyan ingatlanról, ahol minden négyzetméter gondosan megtervezett, és a részletek mögött életre szóló értékek rejtőznek. Az Openhouse - Xdot kínálatában olyan ingatlanokat találsz, melyek mindezt és még annál is többet kínálnak.

Hogyan segíthet az építésziroda eladni egy ingatlant?

Hogyan segíthet az építésziroda eladni egy ingatlant?

Az ingatlanok eladása számos kihívással jár, legyen szó akár lakásról, házról vagy más létesítményről. Az eladás során szinte kivétel nélkül az a cél, hogy minél magasabb áron és minél hamarabb adhassuk el az ingatlant. Azonban az ingatlanpiacon rendkívül nagy a verseny, ezért fontos, hogy az eladás során megfelelő segítséget kapjunk, hogy hirdetésünkkel kiemelkedhessünk a tömegből.